Kako ustaviti dostop Facebooka do stikov na iPhoneu

Če imate na svojem iPhone-u aplikacijo Facebook, ste se strinjali, da omogočite Facebook-u dostop do vseh stikov vašega telefona. Če se ne spomnite, da ste to dovoljenje dali, tudi jaz ne. vendar je očitno, da je del teh pogojev. Ne skrbite, čeprav; nastavitev skupne rabe lahko preprosto spremenite in imena in številke v aplikaciji »Stiki« znova omogočite zasebno. Začnimo se učiti, kako preprečiti dostop Facebooka do stikov na iPhoneu.

Prvi korak, ki ga bomo naredili, je, da izklopite dovoljenje, ki omogoča Facebooku, da samodejno naloži vaše stike. Razlog za to je, da se bodo, tudi če izbrišete trenutni seznam naloženih stikov, osvežili naslednjič, ko se vaš iPhone poveže s strežnikom Facebook, razen če najprej spremenite to nastavitev.

  • Odprite aplikacijo Facebook in se dotaknite treh vrstic v spodnjem desnem kotu zaslona.
  • Pomaknite se navzdol in tapnite Nastavitev in zasebnost.

  • Dotaknite se Nastavitve.
  • Pomaknite se na stran Mediji in stiki in tapnite Nalaganje stikov.

  • Vklopi izklop nalaganja stikov.

Zdaj, ko Facebook ni več samodejno nalagal vaših stikov, je čas, da izbrišete stike, ki jih je aplikacija že prenesla iz vašega iPhonea. Če želite sinhronizirati stike, se morate v storitev Facebook prijaviti iz spletnega brskalnika in ne z aplikacijo Facebook.

  • Sledite tej povezavi.
  • To vas bo pripeljalo do strani, kjer lahko upravljate naložene stike; kliknite Izbriši.

  • Facebook bo potrdil vašo zahtevo in odstranil vaše stike v nekaj minutah.

Ko to storite, Facebook ne bo mogel predlagati prijateljev na podlagi aplikacije »Stiki« na vašem iPhoneu. Ampak prepričan sem, da boste lahko brez teh priporočil našli in dodali koga, ki ga potrebujete!